Moeder zijn zonder mijn moeder

 

 

Achttien jaar geleden werd ik moeder van een prachtig zoon en in dezelfde periode overleden  mijn broer, mijn vader en mijn moeder geheel onverwacht. Opeens was ik moeder zonder moeder. Dat was zo onwerkelijk en cru. Leven en dood lagen opeens heel dicht bij elkaar.

 

Ik vond het heel erg moeilijk om met het verlies van mijn moeder om te gaan en in mijn omgeving kende ik geen vrouwen die zich in dezelfde situatie bevonden.

Ik voelde me vaak eenzaam en niet begrepen in mijn verdriet. Vanaf die periode ben ik op zoek gegaan naar lotgenoten. Wat zou het fijn zijn als ik mijn ervaringen en gevoelens eens kon delen met iemand die me echt begreep, die het zelf herkende. Voor lotgenoten heb ik het netwerk Moeders zonder moeder opgezet. Toen ik net moeder zonder moeder was geworden dacht ik dat ik in de beleving van mijn verdriet een uitzondering was, inmiddels weet ik beter.

 

Vanuit de duizenden reacties die ik via de site van het netwerk heb gekregen is het idee voor mijn boek Moeder zijn zonder mijn moeder ontstaan. Hierin vertellen moeders in bijzondere en aangrijpende verhalen en in hun eigen woorden wat het betekent om je moeder in je leven te moeten missen.

Met medewerking van heel veel bijzondere moeders zonder moeder en de bekende Nederlandse moeders Quinty Trustfull, Marjolein Keuning en Beatrijs Smulders.

 

Ik hoop dat mijn boek veel moeders zonder moeder zal bereiken en dat de verhalen en woorden uit mijn boek hen veel erkenning, herkenning en ondersteuning zullen bieden.

 

Marjolein Simons

 

Dit boek is te bestellen door het versturen van een email met vermelding van naam, adres, woonplaats naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

 

 

paperback, 288 pagina’s,

A.W. Bruna uitgevers

ISBN NR 978 90 229 9616 4

Please publish modules in offcanvas position.